Imprimă această pagină
Joi, 04 Iulie 2019 18:22

Daea, mulțumit de starea culturilor agricole

Scris de

Aflat marţi, 2 iulie 2019, într-o vizită de lucru în judeţul Covasna, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a declarat mulţumit de starea culturilor, dar a evitat să facă predicții cu privire la producţiile ce se vor obţine în acest an agricol.

„Sunt mulţumit de starea culturilor. Am venit astăzi de la Bucureşti până la Covasna şi am fost chiar surprins plăcut de stadiul de vegetaţie a culturilor, de modul în care se lucrează în această parte şi sunt perspective pentru culturi (...) Sunt şi insule de secetă, în această zonă am văzut că, pe unele suprafeţe, culturile suferă, am văzut porumbul ajungând în faza aceasta de ofilire, ceea ce reclamă, evident, apă. (...) Nu m-am hazardat niciodată să fac pronosticuri, dar am măsurat cu ochii şi cu mintea. (...) Facem lucruri bune, am început să batem alte ţări, la rând aşa, la floarea soarelui, la porumb. Am realizat şi vom realiza în continuare producţii importante, comparabile cu rezultatele cele mai bune din Europa”, a spus Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a vizitat marţi zona Ghidfalău-Câmpu Frumos, unde se derulează un proiect de investiţii ce vizează modernizarea sistemului de irigaţii.

Citit 2824 ori
Redacția

Articole recente - Redacția

Articole înrudite