Joi, 13 Septembrie 2018 16:36

Primul motodebitator cu acumulator din lume, lansat și în România

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

TSA 230 este o motounealtă destinată constructorilor, una care are marele avantaj al manevrabilității în utilizare, la o greutate foarte mică, anunță Stihl printr-un comunicat de presă.

Compania citată a implementat în premieră la nivel mondial tehnologia cordless, cu acumulator, pe motodebitatorul amintit , pe care l-a lansat recent și pe piața din România.

Faptul că obține aceeași putere ca un utilaj cu alimentare cu benzină se datorează tehnologiei cu acumulator lithium-ion dezvoltată special de Stihl pentru unelte cu anduranță mare. Spre deosbire de un motodebitator clasic, cu motor pe benzină, care are între 9 și 13 kg, greutatea unui TSA este de 3,9 kg. Utilajul are posibilitatea de a fi racordat la o sursă de apă pentru debitarea umedă, discul de tăiere fiind setat la 230 mm.

Din punctul de vedere al autonomiei, cel mai puternic acumulator poate duce până la 95 de minute de lucru pe un TSA 230. Pe lângă acest utilaj, compania a mai dezvoltat patru modele destinate constructorilor, însă cu motoare pe benzină.

Gamele de unelte Stihl destinate construcțiilor au fost întotdeauna guvernate de înaltă tehnologie și inovații unice pe piață. Este și cazul utilajului GS 461 care combină manevrabilitatea unui motoferăstrău cu forța unui motodebitator. Practic, cu acest superutilaj pot fi tăiați pereții de beton sau cărămidă printr-o simplă străpungere, efectul fiind o tăiere aproape „chirurgicală” a suprafeței.

Citit 206 ori