Miercuri, 11 Iulie 2018 19:17

Agromalim 2018, important eveniment agricol al toamnei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

13-16 septembrie 2018, Expo Arad

Cea de-a 29-a ediție a Târgului Internațional de Agricultură, Industrie Alimentară și Ambalaje -  Agromalim, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, se va desfășura în această toamnă în perioada 13-16 septembrie. Spațiile pe care le oferă complexul internațional EXPO Arad vor fi ocupate în totalitate, anunță organizatorii, care punctează că la ora actuală, cu aproape trei luni înainte de deschiderea târgului, 90% din suprafața expozițională este rezervată.

La Agromalim 2018, peste 280 dintre cei mai importanți jucători în domeniul agricol din România, Ungaria, Germania, Austria, Italia, Grecia, Cehia și Bulgaria își vor expune produsele pe o suprafață de 3.500 mp interior și 33.000 mp exterior. „Tehnologii, mașini și utilaje agricole, input-uri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, tehnică de ambalare, servicii de consultanță, reviste, cărți și cataloage de specialitate, toate acestea își așteaptă vizitatorii în perioada 13-16 septembrie”, arată Cimi Enache, manager proiect Agromalim.

Și la această ediție, agricultorii au posibilitatea să vadă la lucru în câmp utilaje agricole de ultimă generație. „Agricultura de precizie prinde tot mai mult teren în fermele din România. De aceea, organizăm, împreună cu firmele expozante și în parteneriat cu USAMVB Timișoara, demonstrații practice. Vor fi prezentate avantajele folosirii GPS-ului în agricultură și se vor face demonstrații cu roboți pentru agricultură și drone. Doritorii se pot înscrie la concursul de îndemânare conducere tractor. Nu vor lipsi nici la această ediție conferințele pe teme de interes pentru fermieri, pentru industria alimentară și cea a ambalajelor, precum și prezentările de firme și produse. De asemenea, salonul de produse tradiționale va fi reprezentat foarte bine, ca de fiecare dată”, a adăugat reprezentantul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

„Adoptă un tânăr fermier”, proiect nou în cadrul expoziției de animale de rasă

Reușita parteneriatului inițiat la Agromalim 2017 cu Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălțată Românească” Tip Simmental, asociație conducătoare de Registru Genealogic pentru rasele Bălțată Românească și Montbeliarde, cât și cu Asociația Aberdeen Angus România, acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic la rasa Aberdeen Angus, a făcut ca zona de expunere de taurine și prezentările din ring să fie puncte de maxim interes pentru vizitatori și expozanți. Modul activ și inovativ prin care se implică în activitatea de zi cu zi a fermierilor și oportunitatea pe care târgul Agromalim o oferă au făcut ca ambele asociații să propună un nou proiect - „Adoptă un tânăr fermier”, care să sprijine crescătorii de Bălțată Românească și Angus și să atragă tinerii spre această activitate. Despre acest nou proiect care va avea finalitate la târgul de la Arad, puteți afla detalii accesând site-urile www.baltataromaneasca.ro și www.aberdeenangus.ro. „Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a acceptat cu mare bucurie propunerea de a fi partener în cadrul acestui proiect inițiat de cele două asociații, alături de AGRO TV, care se va implica în promovarea proiectului, prezentarea participanților și a desfășurării concursului. Premiile  tentante au făcut ca numărul concurenților înscriși să fie mare și, cu siguranță, faza finală a concursului care se va desfășura sâmbătă, 15 septembrie, în cadrul târgului Agromalim, va aduna mulți susținători”, a precizat Cimi Enache.

În cadrul secțiunii de taurine, vor fi prezentate cu precădere animale din rasele Bălțată Românească și Angus roșu și negru, însă nu vor lipsi nici rasele de lapte sau mixte Holstein, Brună, rasele de carne Charolaise, Limousine, Aubrac, Blanc Blue Belge sau metise ale acestora.

Sectorul de ovine este organizat în parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Ovine ,,Păstorul Crișana” Arad, asociație acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic al rasei Țurcană, și cu Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine  ,,Miorița” Chișineu-Criș, asociație acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic al raselor Țigaie și Merinos Transilvănean. Vor fi expuse aproximativ 200 de animale cu valoare genetică ridicată, ovine și caprine din diverse rase și varietăți. „Cu sprijinul cadrelor didactice de la USAMVB Timișoara, vor fi expuse comparativ avantajele fiecăreia, vor avea loc prezentări pe teme legate de sisteme de creștere și bunăstare a ovinelor, se vor dezbate și oferi soluții la problemele cu care se confruntă crescătorii. În cadrul Agromalim, vor fi prezentate și alte specii de animale: cabaline, suine, caprine, animale de hobby”, a mai spus managerul Agromalim.

 

Program Agromalim 2018

Joi, 13 septembrie

Ora 11.00 – Deschidere oficială Agromalim 2018

 

Vineri, 14 septembrie

Ora 10.00 –   Conferință Federația Națională GAL – Implementarea strategiilor de dezvoltare locală PNDR 2014 – 2020 – sala de conferințe Pavilion A

Ora 10.30 –  Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – prezentare rețea Europe Enterprese Network (platformă europeană de promovare a firmelor pe piețele externe) – sala de conferințe Pavilion B

Ora 11.00 – Sesiune Brokeraj internațional pentru companii din domeniul agricol, industrie alimentară și ambalaje – sala de conferințe Pavilion B

Ora 12.00 - USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timișoara - partenerul fermierilor – sala de conferințe Pavilion A. Sesiune de comunicări și workshop cu tematică agricolă – cultura plantelor, creșterea animalelor, agricultura de precizie, bioenergii.

12.00 – 17.00 -  Bonitare taurine Bălțată Românească -  ring prezentare animale

                    - Prezentare animale expuse - ring prezentare animale

 

Sâmbătă, 15 septembrie

Ora 10.00  - Întâlnirea asociațiilor de agricultori din bazinul carpatic

Ora 10.00 Finala concursului „Adoptă un tânăr fermier” secțiunea Bălțată Românească - ring de prezentare animale

Ora 13.00 – Finala concursului „Adoptă un tânăr fermier” secțiunea Aberdeen Angus - ring de prezentare animale

Ora 15.00 - Prezentare rase de ovine și caprine expuse, studii comparative, avantajele oferite de fiecare rasă și varietate pentru crescători - ring de prezentare animale

 

Duminică, 16 septembrie

Ora 11.00  - Parada taurinelor din rasa Bălțată Românească premiate în urma bonitării

                - Desemnarea câștigătoarei titlului „Miss Arad”

Ora 15.00 Extragere premii vizitatori târgul Agromalim

 

Program de vizitare

Joi, 13 septembrie, 11.00 – 18.00

Vineri, 14 septembrie, 10.00 – 18.00

Sâmbătă, 15 septembrie 10.00 – 18.00

Duminică, 16 septembrie, 10.00 – 16.00

Citit 1369 ori