Newsflash MADR: 4,25 milioane euro disponibile pentru formarea profesională a 10.000 de fermieri. Ministerul Agriculturii a lansat cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte - REVISTA FERMIERULUI
Marți, 06 Decembrie 2016 14:19

Newsflash MADR: 4,25 milioane euro disponibile pentru formarea profesională a 10.000 de fermieri. Ministerul Agriculturii a lansat cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte

Scris de

Cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte pentru formarea profesională a 10.000 de fermieri a fost lansat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), conform anunţului publicat pe site-ul MADR.

Fondurile totale alocate sunt de 4,25 de milioane de euro, iar termenul limită de depunere pentru această sesiune de apeluri de propuneri de proiecte este 10 ianuarie 2017.

Proiectul se va adresa instruirii unui număr cuprins între 100 şi 250 de persoane din grupul-ţintă. Apelul de propuneri de proiecte este lansat la nivel naţional cu alocare judeţeană. Astfel, proiectele vor fi de tip grant, cu o valoare de maximum 106.250 euro şi un cost pe persoană pentru zi de instruire de cel mult 85 euro. Suma totală alocată este 4,25 milioane de euro.

Instruirea se adresează tinerilor fermieri, fermierilor persoane fizice care activează în ferme mici, dar şi beneficiarilor de sprijin ai sub-măsurilor 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

La sfârşitul fiecărei sesiuni de formare profesională, cursanţii vor primi atestate de participare. Cursurile de formare profesională vor fi de scurtă durată, respectiv de 5 zile (40 ore).

Depunerea cererilor de finanţare în cadrul Apelului de propuneri de proiecte se face la sediile Compartimentelor de Dezvoltare Rurală Judeţene (CDRJ) până la data menţionată.

Proiectul este finanţat din fonduri europene şi naţionale prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Citit 724 ori

newsletter rf

Revista