Marți, 28 Noiembrie 2017 22:57

Louis Dreyfus ar urma să intre în posesia unui procesator chinez de oleaginoase aflat în portofoliul Golden Agri-Resources. Se așteaptă aprobarea regulatorie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Casa internațională de trading Louis Dreyfus ar urma să cumpere un business în domeniul rafinării uleiurilor vegetale și procesării oleaginoaselor din China, de la Golden Agri-Resources cu sediul în Singapore, și își va extinde astfel prezența pe piața domestică a celui mai mare importator de oleaginoase din lume.

Mai exact, o subsidiară a Dreyfus se află în plin proces de ofertate în vederea achiziției a Sinarmas Natural Resources Foodstuff Technology (Tianjin) Co. deținută de o companie din portofoliul Golden Agri-Resources, demers bazat pe valoarea de piață a businessului, unul evaluat la aproximativ 111 milioane dolari SUA, potrivit precizărilor făcute de compania actual deținătoare a afacerii, citată de Reuters. Prețul final va fi însă subiectul unor ajustări, au mai adăugat voci autorizate ale Golden Agri-Resources.

Achiziția Louis Dreyfus deține și operează facilități de rafinare a uleiurilor și de procesare a oleaginoaselor în vecinătatea portului Tianjin, situat în nord-estul Chinei.

Dreyfus este parte din așa-numitul grup de traderi influenți „ABCD”, laolaltă cu Archer Daniels Midland, Bunge și Cargill, entitate care domină de ceva vreme comerțul internațional cu bunuri de proveniență agricole tranzacționabile.

Într-o situație similară cu cea a rivalilor săi, Dreyfus se confruntă cu marjele în scădere conexate nivelurilor ridicate ale ofertei și volatilității scăzute a prețurilor, fapt care a dus la desprinderea unor businessuri mai mici de compania-mamă și la concentrarea asupra activităților de bază, inclusiv cerealele și semințele oleaginoase.

Un purtător de cuvânt al Louis Dreyfus a declarat că acordul reflectă încrederea grupului în sectorul prelucrării agricole din China, fără a oferi însă detalii financiare suplimentare.

Traderii „ABCD” se confruntă în ultima perioadă cu o concurență acerbă din partea COFCO Corp, deținută de statul chinez, a cărei divizie comercială internațională încearcă să extindă aprovizionarea directă de la fermierii din întreaga lume și să reducă dependența sa de casele de tranzacționare străine.

Golden Agri-Resources - proprietarul uneia dintre cele mai mari plantații de palmieri pentru din lume - a declarat prin reprezentanții săi că tranzacția a fost o decizie strategică de a vinde un activ non-bazal axat pe semințele de oleaginoase.

Acordul este supus în prezent aprobării regulatorii.

Citit 251 ori