Joi, 15 Februarie 2018 12:54

Danone vinde participații în compania niponă Yakult. Acționarii vor recompense mai mari

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Grupul francez Danone SA a anunţat miercuri vânzarea unei participaţii de 1,5 miliarde de euro (1,9 miliarde de dolari) sau 14 la sută în compania niponă Yakult, cea mai recentă iniţiativă în vederea majorării recompenselor destinate acţionarilor, anunță Reuters.

Cei mai mari jucători de pe piața food (Danone, Nestle, Unilever) se confruntă în ultima vreme cu o presiune constantă venită din partea unor acţionari care afirmă că ar trebui majorate plăţile cuvenite acţionarilor.

„Danone transmite un semnal puternic, îşi îndeplineşte angajamentele pentru o alocare mai bună a capitalului. Acum,problema este: ce va face cu toţi aceşti bani?”, se întreabă Gregoire Laverne, director în cadrul Roche Brune Asset Management.

Compania citată se află în prezent în urma rivalilor, ca urmare a vânzărilor mai slabe pe piaţa lactatelor din Europa şi a încetinirii cererii pe unele pieţe.

Yakult a anunţat că va efectua o răscumpărare de acţiuni de 36 miliarde de yeni (336 milioane de dolari), la care va participa şi Danone, care va păstra o participaţie de 7% în Yakult, rămânând cel mai mare acţionar.

Grupul Danone a demarat investiţia în România în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni. Începând cu 2013, Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările adriatice, servind o piaţă potenţială de peste 60 de milioane de consumatori.

Citit 314 ori