Clusterul Bio Tech va transforma Valea Prahovei într-o zonă-model a științelor vieții. „Eforturile regiunii se vor concentra pe valitatea vieții și pe un nou concept de sănătate” - REVISTA FERMIERULUI
Vineri, 13 Mai 2016 10:34

Clusterul Bio Tech va transforma Valea Prahovei într-o zonă-model a științelor vieții. „Eforturile regiunii se vor concentra pe valitatea vieții și pe un nou concept de sănătate”

Scris de

Membrii clusterului „Bio Tech” și-au prezentat recent viziunea de transformare a Văii Prahovei într-o zonă-model a științelor vieții, eforturile acestora urmând să fie concentrate pe calitatea vieții și pe un nou concept de sănătate care să integreze, printre altele, și alimentația, protejarea naturii și a tradițiilor etc.

Potrivit unui comunicat de presă remis la redacție, cu ocazia colocviului „Aeroterapia” desfășurat la Breaza la data de 6 mai a.c., organizat de Asociația Dezvoltăm Breaza, a fost prezentat clusterul Bio Tech Valea Prahovei, din care fac parte pe lângă asociația menționată și USH Pro Business, Centrul antreprenorial universitar al Universității Spiru Haret, Organizația Patronală pentru Turism Balnear din România, Institutul de Bioresurse Alimentare, Camera de Comerț și Industrie Prahova, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Asociația Bio România, precum și numeroase firme din zona Văii Prahovei.

„În cadrul evenimentului, conducerea clusterului a prezentat viziunea acestei organizații de transforare a Văii Prohovei într-o zonă-model al științelor vieții, în care toate eforturile regiunii să fie concentrate pe calitatea vieții și pe un nou concept de sănătate care să integreze toate dimensiunile acesteiea: alimentație, aer, recreere, tratament, mișcare, respect și protejarea naturii și tradițiilor etc.

Cu ocaza discuțiilor desfășurate la sediul Primăriei din Breaza, cei prezenți au andorsat această viziune și și-au  exprimat interesul să se alăture inițiativei. Printre aceștia se află Centrul Medical „Sanconfind” Câmpina, Centrul de recreere Lac de Verde, Breaza, precum și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

Evenimentul sus menționat va fi urmat și de alte evenimente similare, vor  permite clusterului Bio Tech Valea Prahovei  să susțină dezvoltarea unui brand regional puternic al acestei văi, atât la nivel național, cât și internațional și să unească eforturile tuturor celor interesați la nivel regional în promovarea acestei noi identități competitive”, a declarat dr. Costin Lianu, manager cluster Bio Tech Valea Prahovei, director general USH ProBusiness.

Valea Prahovei este una dintre regiunile turistice cele mai renumite din Munții Carpați din România, fiind situată pe traseul râului Prahova. Valea Prahovei este așezată în partea de sud-est a României, în nordul Munteniei, în bazinul superior și mijlociu al râului cu același nume, afluent al Ialomiței. Ea se învecinează la sud cu câmpia piemontană a Ploieștilor, la vest cu județul Dâmbovița peste masivul Bucegi, la nord cu depresiunea Brașovului și orașul Brașov, iar la est cu Valea Doftanei, peste munții Baiului și Piatra Mare. În sectorul sudic, valea Prahovei formează limita între Subcarpații Getici și Subcarpații Curburii.

Principalul centru urban este municipiul Câmpina, celelalte orașe aflate pe valea Prahovei fiind (de la sud la nord) Comarnic, Breaza, Sinaia, Bușteni și Azuga (în județul Prahova), precum și Predeal (oraș din județul Brașov). Majoritatea acestor orașe sunt stațiuni turistice montane.

Asociația Bio România militează pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii şi a spaţiului rural românesc, pentru educarea, informarea şi conştientizarea consumatorilor asupra beneficiilor agriculturii ecologice.

Citit 1616 ori

newsletter rf

Publicitate

RO Fruits Vegetable

AT E Banner 250x250px rum

spumante romanesti 2019

AgroW WebBanner 300x250px

Revista