Corteva investește în agricultura ecologică - REVISTA FERMIERULUI
Vineri, 30 August 2019 15:46

Corteva investește în agricultura ecologică

Scris de

În schimbul acțiunilor deținute la Taxon Biosciences și al unei infuzii de capital, Corteva Agriscience ar urma să dețină 30 la sută din acțiunile Lavie Bio (Lavie), subsidiara Evogene de agricultură organică, este anunțul făcut de Corteva, Inc. (NYSE: CTVA), companie pur agricolă, lider în domeniu, și Evogene Ltd. (NASDAQ, TASE: EVGN), lider în biotehnologie și dezvoltator de produse inovatoare în domeniul științelor vieții, vineri, 30 august 2019.

Tranzacția va avea la bază un schimb de acțiuni, Corteva oferind integral pachetul său de acțiuni de la Tava Biosciences, companie deținută total de Corteva, la care se va adăuga o infuzie de capital realizată de Corteva în Lavie. Prin pachetul de acțiuni Taxon Biosciences oferit și a infuziei de capital, Corteva va ajunge să dețină 30% din Lavie, în timp ce Evogene va deține restul pachetului, de 70%.

Potrivit unui comunicat de presă remis la redacție, capacitățile Taxon Biosciences sunt de așteptat să ofere o valoare sinergică semnificativă companiei Lavie și să accelereze dezvoltarea de produse. Activele Taxon Biosciences, inclusiv colecția sa vastă de culturi microbiologice și lista de produse în faze avansate de dezvoltare, vor fi integrate portofoliului Lavie, accelerând abordarea companiei privind „proiectele care au la bază soluții biologice” și dezvoltarea de produse.

Investiția Corteva în Lavie oferă drepturi pentru Corteva în dezvoltarea produselor de porumb și soia, permițând, de asemenea, ca Lavie să beneficieze de accesul și poziția de lider global a Corteva pe piețele de porumb și soia.

„Tranzacția demonstrează angajamentul constant al Corteva în a aduce pe piață tehnologii noi și diversificate pentru clienți”, a declarat Susanne Wasson, președintele platformei de afaceri pentru protecția plantelor, de la Corteva Agriscience. „Suntem încântați să colaborăm cu Lavie Bio - lider în domeniul agriculturii organice –, deoarece vom continua să accelerăm comercializarea de produse inovatoare, centrate pe nevoile clienților din acest sector, categorie cu rată de creștere ridicată”.

„Suntem foarte mulțumiți de preluarea Taxon și de infuzia de capital realizată de Corteva, lider mondial pe piața agricolă, care vin după aproape doi ani de colaborare în dezvoltarea de soluții. Prin furnizarea de noi tehnologii complementare și a unor căi de acces către piețe importante, considerăm că tranzacția va îmbunătăți semnificativ capacitățile Lavie în dezvoltarea și comercializarea de produse organice pentru agricultura viitorului”, a precizat la rândul său, Ofer Haviv, Președinte & CEO Evogene și Președintele Consiliului de Administrație Lavie Bio.

„Ne bucură decizia Corteva, companie agricolă lider global, de a continua parteneriatul cu Lavie. Cred că avansul Corteva în materie de inovare în domeniul agricol și capacitățile complementare aduse de achiziționarea Taxon Biosciences ajută Lavie în îndeplinirea misiunii de a îmbunătăți calitatea alimentelor, de a facilita agricultura sustenabilă și de a îmbunătăți productivitatea prin introducerea pe piață a unor produse agricole organice care au la bază microbiomul”, a declarat Ido Dor, CEO Lavie Bio.

Agricultura organică presupune aplicarea externă a unor produse din surse naturale, biologice, de tipul microbilor, al dăunătorilor benefici, al biochimicalelor și al mineralelor pentru optimizarea sănătății plantei. Lista de produse agricole organice include și biostimulatori care maximizează randamentul dat de o plantă și durabilitatea acestea, dar și pesticide pentru agricultura ecologică pentru controlul dăunătorilor. Agricultura organică este un segment cu creșteri susținute în piața de inputuri agricole.

Lavie se concentrează pe îmbunătățirea calității produselor alimentare, pe facilitarea agriculturii sustenabile și a creșterii productivității prin dezvoltarea de noi produse biologice agricole bazate pe microbiom. Abordarea Lavie este unică prin faptul că utilizează o platformă proprie de Biologie Computațională Predictivă (CPB), dezvoltată de Evogene, utilizând volume mari de date și soluții informatice avansate, la care adaugă descoperiri, optimizări și stadii de dezvoltare pentru crearea unei noi generații de produse pe bază de microbiom. Lista de produse Lavie aflate în stadii avansate de cercetare se adresează nevoii majore pentru culturile mari, de tipul porumbului și al grâului, dar și pentru culturile specializate, așa cum este cultura de struguri.

Citit 201 ori

newsletter rf

Revista