Luni, 14 Mai 2018 14:07

Daea așteaptă răspunsul CCR în privința proiectelor de lege atacate de președintele Iohannis. „Dacă tot tergiversăm punerea în practică a unor proiecte, pierdem timpul”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cu privire la cele două legi atacate de preşedintele Klaus Iohannis la Curtea Constituţională privind sprijinirea crescătorilor de suine şi păsări, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat sâmbătă, 12 mai 2018, la Bistrița, că aşteaptă deciziile judecătorilor CCR, iar apoi „să ne apucăm de treabă în ţară”.

„Eu un singur lucru aştept: aştept răspunsul de la Curtea Constituţională şi să ne apucăm de treabă în ţară. Pentru că, dacă facem interpretări în fel şi chip - e adevărat, dându-ne posibilitatea legea să facem aceste lucruri -, nu aducem avantaj ţării. Dacă tot tergiversăm punerea în practică a unor proiecte, pierdem timpul. Or, pierderea de timp înseamnă lipsă de producţie, lipsa de producţie înseamnă să fii tributar importului, importul este scump, într-un cuvânt, ţara pierde. Ei, nu mai trebuie să piardă şi toţi să înţelegem că este necesar să ne facem datoria în compartimentul nostru, pe fişa postului pe care o avem, în aşa fel încât munca noastră comună să fie în folosul fiecăruia şi al ţării la un loc", a spus Daea.

Luni, 7 mai 2018, Klaus Werner Iohannis trimitea Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și o alta similară asupra Legii privind aprobarea Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol, anunță Biroul de presă al Administrației Prezidențiale.

Ambele sesizări au conținuturi identice, iar șeful statului motivează demersul prin faptul că cele două proiecte încalcă prevederile art. 1 alin. (5), ale art. 135, precum și pe cele ale art. 148 alin. (2) şi (4) din Constituţie.

Sâmbătă, 12 mai 2018, șeful MADR a efectuat o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care a vizitat mai multe ferme agricole şi a participat la deschiderea oficială a manifestărilor din cadrul campaniei „Alege oaia”.

Citit 199 ori