Este despre sprijinul pentru agromediu! Sunteți așteptați la Direcția pentru Agricultură Județeană! - REVISTA FERMIERULUI
Luni, 11 Februarie 2019 15:20

Este despre sprijinul pentru agromediu! Sunteți așteptați la Direcția pentru Agricultură Județeană!

Scris de

În cazul în care sunteți producători agricoli beneficiari de măsuri de sprijin pentru agromediu sau aveți exploatații înscrise în agricultura ecologică, atunci ar fi bine pentru dumneavoastră să vă prezentați la Direcția pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin pentru a vă putea perfecţiona abilităţile, cu ajutorul cursurilor de agricultură ecologică şi biodiversitate.

Vorbim practic de o serie de cursuri profesionale în meseriile de pomicultor, apicultor, lucrător în creşterea animalelor şi lucrător în culturi vegetale.

„Aceste cursuri au durata de trei luni şi se vor finaliza cu un examen de absolvire, în urma căruia cursanţii vor primi o diplomă emisă de Ministerul Muncii, care este recunoscută în toate ţările membre ale Uniunii Europene. De asemenea, pentru fermierii care deţin exploataţii înscrise în agricultura ecologică sau care beneficiază de măsuri de sprijin pentru agromediu, prin intermediul APIA pot urma o sesiune de instruire, cu durata de cinci zile, unde vor fi îndrumaţi în tainele agriculturii ecologice ori cele ale menţinerii unui mediu agricol în bună stare pentru conservarea şi protejarea biodiversităţii din cadrul exploataţiilor agricole”, a precizat vineri, 8 februarie 2019, pentru Agerpres, Liviu Munteanu, reprezentant al DAJ Caraş-Severin.

După parcurgerea modulelor de curs, cei interesați vor intra în posesia unui atestat de participare. Acesta le oferă absolvenților dreptul de a accesa măsurile de sprijin financiar aferente celor două tipuri de agricultură.

La sediul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin sunt aşteptaţi atât viitorii beneficiari de proiecte europene şi alte fonduri nerambursabile, cât şi toţi cei interesaţi să-şi perfecţioneze abilităţile de agricultori. Pe lângă faptul că vor fi îndrumaţi de specialişti în domeniu, participanţii la aceste cursuri pot afla şi diferite idei de afaceri în agricultură.

Citit 237 ori

newsletter rf

Publicitate

RO Fruits Vegetable

AT E Banner 250x250px rum

spumante romanesti 2019

AgroW WebBanner 300x250px

Revista