OUG 114 va fi modificată. Statul va investi în depozite agroalimentare - REVISTA FERMIERULUI
Vineri, 17 Mai 2019 15:36

OUG 114 va fi modificată. Statul va investi în depozite agroalimentare

Scris de

Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) 114 ar urma să fie modificată de Executivul condus de Viorica Dăncilă, astfel încât primarii să poată utiliza resurse din Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI) pentru depozite destinate produselor agroalimentare, este anunțul făcut vineri, 17 mai 2019, la Topoloveni, de președintele PSD, Liviu Dragnea.

Într-o întâlnire avută cu membrii PSD Argeş, liderul partidului de guvernământ a spus că a întocmit un plan, astfel încât fermierii să poată să-şi mărească producţia de legume în solarii, menţionând că a apărut problema depozitării.

„Ieri, am vorbit la Guvern, săptămâna viitoare o să se modifice OUG 114 să dea posibilitatea primarilor ca, prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii nou-înfiinţat, să poată să ia bani să facă depozite pentru produse agroalimentare, aşa că, domnilor primari, doar să mergeţi la Bucureşti, să luaţi banii să faceţi aceste depozite”, a precizat liderul politic.

Conform precizărilor acestuia, prin deciziile luate până în prezent de Guvernul PSD-ALDE, fermierii încep să aibă încredere în Executivul de la București.

„Am asistat, zeci de ani de zile, la un plan, după părerea mea, bine gândit, cu efecte rele de distrugere a agriculturii româneşti. (...) Zootehnia noastră este la nivel a aproape 5 milioane de hectare de păşuni? Nu e. În agricultură, subvenţiile, pentru că oricum sunt mai mici în România, că aşa au vrut mai-marii Europei, se dădeau la timp? Nu se dădeau la timp. Atunci, am stabilit că primul lucru pe care trebuie să-l facem este ca fermierii români să capete încredere în Guvern”, a susţinut Liviu Dragnea.

În opinia sa, în ţara noastră legumele şi fructele sunt produse „deficitare”.

„Am constatat că avem nişte produse deficitare şi anume legumele şi fructele. De ce? Ca să putem să importăm sute de mii de tone de legume şi fructe din afară. (...) Eu, demult, nu mai mănânc roşii străine, pentru că am tot încercat şi toate au acelaşi gust, adică de rumeguş. Şi am zis să începem un program pentru roşii, pentru tomate”, a conchis Dragnea.

Sursa informației: Agerpres
Foto credit: Mediafax

Citit 391 ori

newsletter rf

Publicitate

RO Fruits Vegetable

AT E Banner 250x250px rum

spumante romanesti 2019

AgroW WebBanner 300x250px

Revista