Carburant mai ieftin pentru institutele sau staţiunile care testează și înregistrează soiuri de plante agricole - REVISTA FERMIERULUI
Miercuri, 02 Octombrie 2019 18:28

Carburant mai ieftin pentru institutele sau staţiunile care testează și înregistrează soiuri de plante agricole

Scris de

Institutele sau staţiunile de cercetare-dezvoltare care au ca obiect de activitate testarea şi înregistrarea soiurilor au fost incluse pe lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, transmite Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), printr-un comunicat de presă remis la redacție, miercuri, 2 ocrombrie 2019.

Modificările au fost aprobate în şedinţa de miercuri a Executivului printr-o Hotărâre care modifică HG nr.1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

„Prin prezentul act normativ, se completează lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat ce vizează institutele/staţiunile de cercetare-dezvoltare, eliminându-se astfel situaţiile discriminatorii privitoare la institutele care au ca obiect de activitate testarea şi înregistrarea soiurilor la accesarea schemei de ajutor, începând cu anul 2020. (...) Aceste modificări vizează includerea institutelor care au ca obiect de activitate testarea şi înregistrarea soiurilor în categoria beneficiarilor schemei de ajutor de stat prin reducerea accizei la motorina utilizată şi completarea resurselor financiare necesare pentru plata ajutorului de stat aferent perioadei aprilie-iunie 2019”, se arată în comunicat.

Conform documentului de presă, impactul financiar ca urmare a acestei măsuri este de 15,606 milioane de lei, iar suma se va asigura din bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pe anul 2019.

În cadrul deschiderii ședinței de guvern de miercuri, 2 octombrie 2019, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Executivul pe care îl conduce completează schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină, astfel încât să beneficieze de costuri mai mici ale lucrărilor agricole și institutele care au ca activitate testarea și înregistrarea soiurilor.

„Asigurăm finanțarea necesară prin majorarea fondurilor bugetare alocate în acest an subvenției la motorină, de la 580 de milioane de lei, la peste 595 de milioane de lei, astfel încât să creștem numărul beneficiarilor”, a conchis Dăncilă.

Citit 358 ori

newsletter rf

Publicitate

RO Fruits Vegetable

AT E Banner 250x250px rum

spumante romanesti 2019

AgroW WebBanner 300x250px

Revista