Pui galbeni, de țară, proaspăt colorați! - REVISTA FERMIERULUI
Luni, 07 Octombrie 2019 15:33

Pui galbeni, de țară, proaspăt colorați!

Scris de

Pentru a avea aspectul puilor de țară, mai mulți comercianți care vindeau carne de pasăre în piața basarabenilor din orașul Galați au colorat-o cu o substanță galbenă, este descoperirea făcută de polițiștii locali gălățeni.

Autoritățile competente s-au autosesizat și au intervenit în momentul în care mai mulți cetățeni s-au plâns că puii s-au decolorat atunci când au fost pregătiți pentru gătire.

În urma unei razii, polițiștii au confiscat 12 kilograme de carne de pasăre pentru distrugere și i-au amendat pe vânzători.

„Cantitatea de 12 kilograme de carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării și predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Persoanele în cauză (...) au fost sancționate cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare. De asemenea, pentru a nu fi sancționată, la vederea oamenilor legii, o a treia persoană a fugit de la locul faptei, abandonând o cantitate de 9,5 kg de carne de pasăre”, a anunțat Biroul de Presă al Poliției Locale Galați.

Conform sursei citate, după primele verificări, organele de poliție au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă). Polițiștii locali, care aveau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine, au făcut o probă și au constat că, în contact cu apa, aceasta se colora imediat.

Polițiștii locali au aflat de la mai mulți gălățeni că puii se decolorau în contact cu apa.

,,Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre «de curte» însă, la momentul preparării, au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a precizat șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor, Dănuț Munteanu.

Organele de ordine publică vor menține ritmul controalelor în piețele gălățene.

Citit 269 ori

newsletter rf

Publicitate

RO Fruits Vegetable

AT E Banner 250x250px rum

spumante romanesti 2019

AgroW WebBanner 300x250px

Revista