Imprimă această pagină
Luni, 27 Septembrie 2021 12:07

33 de doamne fermier, instruite în Programul TalentA 2021 Recomandat

Scris de

În sezonul 2021 s-au înscris în Programul TalentA, dezvoltat de Corteva Agriscience, 33 de doamne care lucrează în agricultură şi locuiesc în zone rurale sau sunt studente ale universităților agricole. Acestea au participat la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor, care le-au oferit posibilitatea de a înțelege, învăța și practica conceptele, procesele și instrumentele necesare în dezvoltarea unei afaceri agricole.

Lansat în România în 2020, Corteva Agriscience a anunțat startul unui nou sezon al programului TalentA în data de 4 iunie 2021. „Prin programul TalentA oferim femeilor din zonele rurale oportunitatea de a-și dezvolta și moderniza propria afacere, îmbunătățind în același timp bunăstarea comunității din care fac parte. Așteptăm cu interes noile proiecte și le asigurăm pe câștigătoare de tot sprijinul nostru în implementarea ideilor care vor ajuta la îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale”, a spus Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Moldova.

Derulat pe parcursul a patru luni, programul de training online a constat în 18 cursuri segmentate în două module – zece cursuri de business și opt cursuri de agribusiness, construite și susținute de o echipă formată din șapte experți Corteva, în colaborare cu nouă consultanți Starperformining. Conceptele din modulul de business au oferit suport în dezvoltarea competentelor manageriale pentru conducerea unei afaceri, iar conceptele modulului de agribusiness au ajutat în extinderea cunoștințelor și calificărilor necesare în dezvoltarea diferitelor culturi de rapiță, porumb, floarea-soarelui, cereale, viticultură, cartof etc.

Începând cu 17 septembrie 2021, s-a dat startul activității de construire a proiectelor, cea de-a doua etapă a programului. Proiectele vor fi analizate de o comisie formată din cinci experți Corteva și trei consultanți Starperformining. Acestea trebuie să se raporteze la beneficiul întregii comunități, nu trebuie tratate individual, și să se axeze pe îmbunătăţirea securităţii alimentare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor, conform obiectivelor de sustenabilitate ale Corteva Agriscience.

Termenul-limită până la care se pot depune aceste proiecte este 8 octombrie 2021.

Comisia va decide cele trei proiecte câștigătoare, iar anunțarea câștigătorilor se va face în cadrul evenimentului de decernare a premiilor, ce va avea loc în data de 15 octombrie 2021, de Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural.

În acest sezon, pentru cele mai bune planuri de afaceri Corteva Agriscience acordă premii în valoare totală de 15.000 USD, astfel:

  • Locul I – 6.000 USD,

  • Locul II – 5.000 USD,

  • Locul III – 4.000 USD.

 

Abonamente Revista Fermierului - ediția print, aici: https://revistafermierului.ro/magazin/acasa/21-abonament-revista-fermierului-12-luni.html

 

Citit 1028 ori
Mihaela Prevenda

Articole recente - Mihaela Prevenda

Articole înrudite