Un nou STAR în combaterea bolilor la culturile de cereale păioase. Verben™, cel mai nou și puternic fungicid, prezentat de Corteva la Agribusiness 4.0, ediția a III-a - REVISTA FERMIERULUI
Joi, 03 Martie 2022 15:32

Un nou STAR în combaterea bolilor la culturile de cereale păioase. Verben™, cel mai nou și puternic fungicid, prezentat de Corteva la Agribusiness 4.0, ediția a III-a Recomandat

Scris de

Corteva Agriscience prezintă rezultate ale agriculturii, câștigate de-a lungul a două secole de cercetări științifice, pe platforma digitală VirtualAgro, în data de 24 martie 2022. Aici se reunesc pentru dezbateri, workshop-uri și mese rotunde, oficiali responsabili de politicile agricole, specialiști din domeniul agricol și fermieri performanți din România.

Pentru a asigura protecția cerealelor încă de la primul tratament din primăvară, Corteva a creat și a lansat în 2022, Verben™, un fungicid cu spectru larg de combatere a bolilor specifice culturilor de cereale, care crește semnificativ calitativ și cantitativ recolta.

Principalele boli care afectează puternic culturile de cereale păioase își fac apariția chiar din primăvară, cum ar fi făinarea, pătarea în ochi, septorioza, iar dacă factorii de mediu sunt favoribili și restul bolilor pot apărea mai devreme.

 

O singură lovitură tuturor bolilor importante

 

Prin utilizarea lui Verben™ în primul tratament T1, se beneficiază de puterea curativă și preventivă a celor două substanțe active conținute (proquinazid și protioconazol).. Având o plantă curată chiar din T1, se poate optimiza schema tehnologică, fară a face rabat de la producție, deorece planta va fi curată încă din primavară și va fi mai rezistentă în fața următoarelor valuri de infecție.

De asemenea, poate fi amestecat fără a avea probleme de compatibilitate cu majoritatea produselor fitosanitare, fie ele regulatori de creștere, erbicide, fungicide sau insecticide, frecvent utilizate în T1.

Verben™ combate bolile specifice, inclusiv făinarea, chiar și la temperaturi reduse. Testele efectuate de către Corteva au evidențiat faptul că, pe lângă absorbția rapidă în plantă chiar și la temperaturi sub 10 °C, Verben™ combate făinarea și septorioza foarte bine și rămâne activ datorită sinergiei celor două substanțe, chiar și la câteva săptamâni după aplicare”, precizează Adrian Ionescu, Category Marketing Manager Insecticide & Fungicide, Corteva Agriscience RO & MD

 

Soluții agricole noi vor fi expuse la Agribusiness 4.0, accesul vizitatorilor fiind gratuit

 

Companiile și fermele au standuri virtuale la care vor face lansări de produse, vor propune campanii de discount și vor intra în contact direct prin chat și webcam cu reprezentanții firmelor interesate.

Utilizatorii beneficiază în timp real de interacțiuni live, funcționalități și activități organizate în cadrul unui eveniment agricol.

Partenerii care s-au alăturat organizatorului Godmother sunt: AGRIVI, CORTEVA AGRISCIENCE, FMC AGRO ROMANIA, GARANTI BBVA, INAQ CONSULTING, LIDEA, PATRIA BANK, WE AGRI, BITSOFTWARE.

Pentru înscrierea gratuită la Agribusiness 4.0, vă rugăm accesați linkul: https://virtualagro.ro

Citit 890 ori

newsletter rf

Publicitate

21C0027COMINB CaseIH Puma 185 240 StageV AD A4 FIN ro web 300x200

BKT BANNER APRILIE

Andermatt Slides

T7 S 300x250 PX

Banner Agroimpact Viballa 300x250 px

GAL Danubius Ialomita Braila

GAL Napris

Revista