Informare LAPAR - REVISTA FERMIERULUI
Miercuri, 23 Februarie 2022 15:14

Informare LAPAR Recomandat

Scris de

Miercuri – 23 februarie 2022, trebuia să aibă loc Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), la București, în Aula Academiei de Științe Agricole și Silvice (ASAS), de la ora 11. Având în vedere că Adunarea Generală Extraordinară nu a fost statutar constituită prin participarea a 2/3 din numărul de membri, pentru a putea adopta hotărâri în mod valid, s-a consemnat această mențiune în procesul-verbal de ședintă, cu precizarea că va avea loc o altă adunare cu aceeași ordine de zi, peste 15 zile, respectiv în 11 martie 2022, la aceeași oră și locație, transmite LAPAR.

„Referitor la neîndeplinirea cvorumului, pentru o corectă informare a opinie publice, acesta nu a fost întrunit, nu pentru că organizațiile membre nu sunt interesate de soarta LAPAR, ci din cauza unei neglijențe administrative a fostei conduceri. Aceasta nu a dus la îndeplinire hotărârile Adunărilor Generale din anii anteriori și nu a actualizat statutul LAPAR și registrul de membri, permițând unor entități care de facto nu mai sunt active în federație, să fie luate în considerate pentru stabilirea cvorumului. De altfel, această situație a creat confuzie și a dus la desființarea parțială a hotărârii AGA din 4 februarie 2020, instanța penalizând neglijența prin raportare la un număr de membri care în realitate nu există, fie pentru că au solicitat dezafilierea, fie pentru că au fost excluși pentru neîndeplinirea obligațiilor statutare, sau au fost declarați inactivi de către ANAF încă din anul 2013. Așadar, pentru a nu repeta greșelile procedurale din trecut, invităm toți membrii interesați să participe la Adunarea Generală Extraordinară, cu prilejului celui de-al doile termen”, precizează un comunicat de presă al LAPAR.

Abonamente Revista Fermierului, ediția print, aici: https://revistafermierului.ro/magazin/acasa/21-abonament-revista-fermierului-12-luni.html

Citit 302 ori

newsletter rf

Publicitate

21C0027COMINB CaseIH Puma 185 240 StageV AD A4 FIN ro web 300x200

FMC banner site

banner.logo agroconcept

Banner Corteva 2020

GAL Danubius Ialomita Braila

GAL Napris

Revista